Kolovoz, Nedjelja 07.2022, 21:54,   info@elvonet.com

Punjenje na turističkim lokacijama


Svi znamo da je hrvatska turistička zemlja i kako električni automobili postaju zastupljeniji, tako se i broj gostiju koji dolaze sa svojim električnim automobilima povećava. Ali, jeste li znali da čak 94% korisnika električnih automobila preferira izbor svoje lokacije prema dostupnoj infrastrukturi za punjenje svojih vozila? Većina korisnika će prije odabrati restoran ili hotel koji im može ponuditi uslugu punjenja nego drugi više klase koji im to ne može ponuditi. Ti gosti će također provesti i više vremena na Vašoj lokaciji te Vam tako osigurati brži povrat investicije. U nastavku su odgovori na najčešća pitanja koja Vam mogu pomoći da se lakše odlučite na investiciju u infrastrukturu za punjenje električnih vozila:

Koje su prednosti za mene ako ugradim punjače?

Prednosti su mnoge! Instalacija punjača za električna vozila će Vam privući nove klijente a postojeći će se duže zadržavati na Vašoj lokaciji i potrošiti više novca kod Vas umjesto da potraže drugu lokaciju, isto tako će se uvijek vračati kod Vas. Također i povećavate vidljivost svoje lokacije jer su punjači vidljivi na online kartama koje vozači koriste. Isto tako većina vozača koji koriste električna vozila su aktivni na raznim društvenim mrežama i zajednicama pa Vas i tamo mogu preporučiti drugim korisnicima. A nemojmo zaboraviti ni da na taj način podižete reputaciju svog objekta kao ekološki osviještenog što isto nije za zanemariti u današnje vrijeme. Trenutačno je punjenje još većinom besplatno, ali uskoro se očekuje komercijalizacija te si tako možete osigurati i dodatan izvor prihoda.

Koje destinacije su pogodne za ugradnju punjača?

Sve turističke destinacije su pogodne za ugradnju punjača, od Hotela, Odmarališta, Apartmana, Prenoćišta, Villa, Restorana, Kampova, Parkova prirode itd. Doslovno svako mjesto na koje gosti dolaze svojim vozilima i tamo provode neko vrijeme. Nemojte zaboraviti da su navike vozača električnih automobila drugačije od vozača klasičnih automobila i oni ne pune vozilo do vrha na jednom mjestu nego preferiraju dopunjavanje od sat do dva na svakoj lokaciji koju posjete, bilo tokom ručka, kupovine ili šetnje.

Koliki je moj trošak za punjenje vozila gosta?

Trošak je iznimno mali, pogotovo u usporedbi sa prednostima dobivate pred konkurencijom. Punjenje baterije ovisi o vozilu a trošak potpune napunjenosti može biti od 30 do 60 kuna, ali obzirom da gosti kod Vas neće doći sa praznim vozilom nego ga samo dopunjavati, trošak je u prosjeku od 10 do 20 kuna po gostu. Ukoliko se odlučite naplatiti gostima taj trošak, sa našim pametnim sustavima lako možete odrediti cijene te vidjeti trošak i vrijeme svakog pojedinog korisnika te mu na osnovi toga naplatiti punjenje.

Koji tip stanice za punjenje da instaliram?

Parkirališta ugostiteljskih objekata su privatna mjesta dostupna trećim osobama tako da stanice trebaju zadovoljavati Mode 3 prema međunarodnom standardu IEC 61851-1 koji osigurava maksimalnu sigurnost za ljude i vozila. Iako zakon ne zahtjeva da Vaše stanice budu opremljene dodatnim autorizacijskim modulima, to je vrlo preporučljivo iz razloga što tako sprečavate da se bilo tko spoji na Vašu stanicu i lako možete pratiti i naplaćivati troškove punjenja.

Izvor: epunjaci.hr

Podijeli sa drugima

Vezani linkovi

Punjenje na benzinskim postajama

Iako se navike vozača električnih vozila razlikuju od vozača klasičnih automobila u pogledu punjenja...

Punjenje na javnim površinama

Zbog zagađenja zraka, trend je da se sve više i više gradova okreće zelenim tehnologij...

Punjenje u trgovačkim centrima

Trgovački centri su treće najpoželjnije mjesto za punjenje električnih vozila.  Ukoliko ponudit...

Punjenje u tvrtkama

Ukoliko ste vlasnik tvrtke koja želi biti moderna i ekološki osviještena, zasigurno st...

Punjenje kod kuće

Obzirom da će Vaše vozilo najviše vremena biti parkirano na Vašem parkirali&sca...

Sustavi za punjenje električnih automobila

O punjenju električnih vozila   NAČINI PUNJENJA Za stanice za punjenje autom...

Zadnje novosti

Najviše vas zanima

Newsletter

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com