Prosinac, Četvrtak 01.2022, 01:38,   info@elvonet.com

Teslin softver za automatsku vožnju "čita" prometne znakove i po potrebi usporava


Izvor: Promo fotografije / Autor: Tesla Teslin softver za automatsku vožnju

Pored mogućnosti čitanja prometnih zbakova, najnoviji softver za Teslina vozila također će signalizirati vozaču ako zanemari upaljeno zeleno svjetloTesla je izbacila najnoviju softversku nadogradnju unaprijeđuje značajku automatske vožnje. Automobili iz Telse će nakon instalacije moći ’pročitati’ znakove sa ograničenjem brzine, odnosno - nakon što prepozna znak, računalo će vozaču signalizirati svaki put kada tu brzinu prekorači, prenosi The Verge.

Vozači će također tijekom vožnje dobiti obavjest da stoje na zelenom. Vozilo će signalizirati da može krenuti, s time da je cijela stvar osmišljena kao obavjest, a ne upozorenje, što znači da kratki ’ping’ vozač može i ignorirati.

Podsjetimo, Tesla je u travnju izbacila softversku nadogradnju u beta verziji koja novijim modelima omogućava prepoznavanje prometnih znakova i semafora. ’Kontrola putem semafora i znakova za zaustavljanje’ dodana je u ’stopostotnoj automatskoj vožnji’ Autopilota. Prepoznavanje zahtjeva vozačku intervenciju za nastavak vožnje - putem prekidača za automatsku vožnju ili dvostrukog kratkog pritiska na papučicu gasa.

Musk je prije dvije godine ponosno objavio da će njegove Tesle ’uskoro moći voziti od garaže na poslu do kuće bez ikakve intervencije vozača’, no čini se da kompanija do tog stadija razvoja još nije došla. Vozila iz Tesle traže ljudsku interakciju i vozača za volanom. Paket za ’potpunu automatsku vožnju’ u Tesli, podsjećamo, košta 7000 dolara i kupcu pruža pristup poboljšanjima vožnje poput automatskog prepoznavanja znakova i inteligentnog praćenja dozvoljene maksimalne brzine.

Izvor: tportal.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com