Prosinac, Četvrtak 01.2022, 02:09,   info@elvonet.com

Gadget za lijene bicikliste

RUBBEE


Izvor: Screenshot / Autor: tportal.hr Gadget za lijene bicikliste

Vožnja biciklom ne samo da je ekološki prihvatljiv način prijevoza, već je i veoma zdrava. No nakon dugog dana na poslu teško se natjerati na dugotrajno okretanje pedala bez male pomoćiS lijepim vremenom povećava se i broj biciklista na našim cestama. I dok neki bicikl koriste za rekreaciju, drugima je on glavno prijevozno sredstvo kojim izbjegavaju plaćanje goriva, parkiranja ili javnog prijevoza.
No kad se nakon dugog radnog dana treba biciklom vratiti kući, nekima se okretanje pedala čini kao najteži posao na svijetu.
Očito su istog stava bili i u britanskoj tvrtki Rubbee koji su osmislili ’električni pogon za bicikl’.
’Rubbee’ je ’revolucionarni električni pogon koji se može montirati na bilo koji bicikl u samo nekoliko minuta’, stoji na stranicama Kickstartera na kojima pokušavaju prikupiti 63 tisuće funti (550 tisuća kuna) kako bi pokrenuli masovnu proizvodnju.
Princip na koji radi veoma je jednostavan. Električni motor pokreće kotačić koji se nasloni na kotač bicikla. Trenje koje nastaje pokreće bicikl.
Kako bi korisnici mogli kontrolirati žele li za uzbrdicu koristiti električni pogon ili sami pedalirati, na upravljač bicikla montira se i prekidač, svojevrstan ’gas’ kojim se kontrolira rad i brzina ’Rubbeea’.
Baterija u ’Rubbeeu’ ima domet od 25 kilometara, a zahvaljujući pogonu može se postići brzina od 25 kilometara na sat. Kad se baterija isprazni, što signalizira LED-lampica na njoj, dovoljno ju je priključiti na punjenje koje traje dva sata.
Projekt je u samo šest dana na Kickstarteru uspio sakupiti trećinu u potrebnog novca, a oduševio je i sir Richarda Bransona koji je posjetio autorski tim u njegovim prostorijama.

Izvor: tportal.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com