Prosinac, Četvrtak 01.2022, 01:46,   info@elvonet.com

Počele prednarudžbe za leteći auto

Cijena oko 1,5 milijuna eura


AeroMobil (foto: AeroMobil) Počele prednarudžbe za leteći auto

U budućnosti možemo očekivati sve veći broj ovakvih hibridnih vozila koja će se moći voziti po cesti kao klasični automobili, ali moći će i raširiti krila i poletjeti

Za 15-20 godina automobilsko tržište trebalo bi biti potpuno drugačije u odnosu na situaciju danas, a analitičari koji prate ovu industriju smatraju kako će tada dominirati električni i autonomni automobili pri čemu bi veliki dio tržišta mogla zauzeti vozila tehnoloških kompanija poput Googlea, Applea i sličnih. No, umjesto klasičnih vozila na četiri kotača, čini se kako bi u budućnosti jedno od dominantnih prijevoznih sredstava mogli biti " leteći automobili. Ova bi se vozila mogla koristiti kao i klasični automobili i voziti ih po cestama, ali moći će i raširiti krila, vertikalno uzletjeti i putovanjenastaviti po zraku.

Jedna od kompanija koja već dugo vremena testira ovakve hibride između automobila i aviona jest slovački AeroMobil, a jučer su najavili kako se njihov leteći automobil već sada može prednaručiti. Ovo vozilo može biti vaše ako imate između 1,2 i 1,5 milijuna eura te ako ste voljni sačekati 2020. godinu kada je šef AeroMobila Juraj Vaculik najavio da bi trebala početi njegova isporuka.

S ovim vozilom kao automobilom može se prijeći 700km, uz maksimalnu brzinu oko 160km/h, a ako želite poletjeti, potrebno je samo tri minute da se rašire krila i vožnja nastavi po zraku " maksimalna brzina leta jest 360 km/h te prije slijetanja može preletjeti skoro 750 km. Za upravljanje ovim hibridnim vozilom bit će potrebna pilotska dozvola " trenutno je certificirano za vožnju/letove u europskim zemljama, a tržišta na koje se Valucik namjerava proširiti su američko i kinesko.

Izvor: ZIMO

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com