Prosinac, Četvrtak 01.2022, 01:48,   info@elvonet.com

Sljedeća Škoda Octavia RS s hibridnim pogonom


Foto: Škoda / Promo Sljedeća Škoda Octavia RS s hibridnim pogonom

Kada sljedeća generacija Škode Octavije RS stigne na tržište, a što će se najvjerojatnije dogoditi 2021, za očekivati je da će u nju biti ugrađen hibridni pogonski sklop. Za sada navodno još uvijek nije donijeta konačna odluka, no Autocar javlja kako je vodstvo ove marke poprilično zainteresirano za takav potez.

Štoviše, škodin šef odjela za istraživanje i razvoj Christian Strube je upitan o mogućnosti lansiranja hibridne Octavije RS rekao kako je za tako nešto śdobra šansa.ť Dodao je i kako bi hibridni pogon u Octaviji RS imao smisla jer bi ponudio odličnu kombinaciju performansi i ekonomičnosti.

Sve to ne znači da će hibridna Octavia RS biti jedini model u ponudi. Naime, benzinska i dizelska verzija će i dalje ostati u ponudi, a hibridna će biti dodatna alternativa za kupce koji žele kombinaciju benzinskog i električnog motora te određenu električnu autonomiju.

Naime, za pretpostaviti je kako bi u ovaj automobil mogao biti ugrađen dorađeni pogonski sklop iz nedavno predstavljene studije Vision RS. Podsjetimo, u ovom je konceptu riječ o kombinaciji 1,5-litrenog TSI benzinca te električnog motora kombinirane snaga 180 kW, odnosno 245 KS. Ovaj je koncept imao i litij-ionsku bateriju kapaciteta 13 kWh što mu je omogućivalo autonomiju od oko 70 km.

Na kraju dodajmo kako bi se plug-in hibridna verzija trebala pojaviti i u standardnoj ponudi sljedeće Octavije koja se na tržištu očekuje tijekom 2020. Prvi škodin model s ovim pogonskim sklopom bi pak trebao biti osvježeni Superb koji stiže sljedeće godine.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com