Rujan, Petak 30.2022, 21:52,   info@elvonet.com

Pametni kotač pretvara svaki bicikl u električni


Screenshot: Youtube / Autor: Copenhagen Wheel Pametni kotač pretvara svaki bicikl u električni

Copenhagen Wheel pametni je kotač koji skoro svaki bicikl može pretvoriti u električni.

Ljubitelji bicikliranja mogli bi ozbiljno razmisliti o ulaganju u ovaj dodatak i svoje omiljeno dvokotačno prometalo pretvoriti u električno.

Copenhagen Wheel, odnosno Kopenhagenški kotač, može pretvoriti svaki bicikl u pametni električni bicikl, a namijenjen je svima koji često koriste bicikl za probijanje kroz gradsku gužvu ili im treba dodatna pomoć u savladavanju uzbrdica na duljim turama.

Senzori, baterija i električni motor u Copenhagen Wheelu rade zajedno kako bi biciklistu u pravom trenutku dali dodatnu snagu i brzinu. I to gotovo neprimjetno, ako je vjerovati tvrdnjama iz startupa Superpedestrian koji je razvio ovaj zanimljivi uređaj.

Copenhagen Wheel dolazi i u kombinaciji s aplikacijom za pametne telefone koja služi i kao digitalni ključ koji se otključava odnosno uključuje električni pogon. Pametni telefon koristi se i kao detektor bilo kakvih nepravilnosti u radu električnog motora kako bi biciklist uvijek bio siguran da sve radi ispravno.

Sam kotač teži 7,6 kilograma i može se montirati na gotovo svaki bicikl. Uz motor snage 250 W postiže maksimalnu brzinu od 25 kilometara na sat, a ima domet od 50 kilometara. U Superpedestrianu ističu kako njihova baterija može izdržati do 1000 ciklusa punjenja, a puni se tijekom kočenja, ali i priključivanjem na klasičnu utičnicu. Za samo dva sata baterija je napunjena do 80 posto, dok je za potpunu napunjenost potrebno puniti bateriju oko četiri sata.

Copenhagen Wheel moguće je naručiti i u Europi, i to po cijeni od 1499 dolara (oko 9600 kuna), dok cijeli bicikl po cijeni od 1999 dolara zasad nije dostupan izvan Sjeverne Amerike.

Izvor: ZIMO

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com