Rujan, Petak 30.2022, 22:19,   info@elvonet.com

Volkswagenov koncept za offroad vožnju - ID.XTREME


Foto: autonet.hr Volkswagenov koncept za offroad vožnju - ID.XTREME

Nastao na temelju modela ID.4, opremljen pogonom na sve kotače i oklopljen poput terenca, ID.XTREME je novi koncept električnog offroad vozila, kako ga vide u Volkswagenu.

Maksimalne emocije i želja za avanturom – to su bili motivi koji su inspirirali Volkswagenove stručnjake koji su osmislili novi koncept električnoga terenca ID.XTREME. Ovo vozilo namijenjeno je onima kojima je automobil više nego puko prijevozno sredstvo, a trebao bi im omogućiti uživanje u vožnji bilo na cesti, bilo izvan nje.

ID.XTREME je novi koncept terenskog vozila, nastao na modularnoj električnoj platformi MEB i podvozju SUV-a ID.4, uz dodatak opreme za offroad i pogona na sva četiri kotača. Ukupna snaga tako je podignuta za oko 30%, na čak 285 kW (382 KS), a podvozje je podignuto kako bi bilo spremno za sići s ceste na teže terene.

Dodani su kotači od 18″, blatobrani su prošireni za 50 mm, a prednji branik potpuno je redizajniran. Na krovne nosače ugrađen je široki LED reflektor, kako bi terenski karakter još više došao do izražaja. Volkswagenovi dizajneri osmislili su i poseban zvuk koji ovaj automobil emitira u vožnji, a stvara se posebnim uređajima smještenima u blatobrane.

Kompanija za sada nema plan što učiniti s ovim konceptom. Za početak će ga pokazivati javnosti i potencijalnim kupcima, a na temelju njihove povratne informacije donijet će odluku o eventualnoj serijskoj proizvodnji.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com