Kolovoz, Nedjelja 07.2022, 21:02,   info@elvonet.com

Proizvođači električnih vozila misle da su shvatili što žene žele


Screenshot: Youtube / Autor: Top Gear Proizvođači električnih vozila misle da su shvatili što žene žele

GODINE 2019., šest mjeseci nakon što je Ford konačno potvrdio da će proizvoditi potpuno električnu verziju svog najpopularnijeg vozila ikad, kamiona F-serije, američki proizvođač automobila objavio je reklamu koja prikazuje prototip. Reklama za F-150 Lightning prikazuje dugogodišnje vlasnike Fordovih kamioneta - muškarce koji nose bejzbolske kape i građevinske prsluke - kako iskazuju svoju ljubav prema F-seriji, piše Wired.

Ford je odveo ljude na željezničku stanicu kako bi im dokazao da električni kamion može povući vlak teži od 500 tona. Osoba koju je Ford odabrao za ovu demonstraciju bila je glavna inženjerka kamioneta Linda Zhang.

Godinama je električno vozilo bilo sinonim za jednog čovjeka - izvršnog direktora Tesle Elona Muska.

A u SAD-u, kao i na razvijenijim tržištima električnih vozila poput Kine, žene obično čine manje od trećine ljudi koji kupuju nova električna vozila. No, dok ova industrija još radi na masovnom prihvaćanju - 2021. samo četiri posto prodaje automobila u SAD-u odnosilo se na električna vozila, u usporedbi sa 17 posto u Europi i 16 posto u Kini - proizvođači automobila pokušavaju diverzificirati sliku električnih vozila i potaknuti više žena da ih kupuju. Prošle su godine Ford, Audi i Cadillac objavili oglase za električne aute sa ženama za volanom.

"Proizvođači automobila shvaćaju da žene igraju ključnu ulogu, ne samo u kupnji vozila, već imaju utjecaj na muškarce prilikom kupnje auta", kaže Marc Bland, direktor u istraživačkoj tvrtki S&P Global Mobility. Dodaje da reklame za automobile i internetski sadržaji sada više prikazuju žene kao vozače, a ne samo suvozače.

Ford je odbio podijeliti statistiku o tome koliko je žena među 200.000 rezervacija za F-150 Lightning. No, kompanija je od Zhang napravila zaštitno lice svog električnog kamioneta. Pojavljuje u reklamama na YouTubeu, a internetom su se proširile slike na kojima stoji pored golemog kamioneta.

Kad je Wired u lipnju razgovarao s njim, Zhang je željela prikazati F-150 Lightning, koji se kupcima počeo isporučivati u svibnju, kao automobil koji privlači žene. "Taj viši položaj sjedenja je nešto što smatramo važnim za ljude, posebno žene, jer tako projicirate malo moći", kaže Zhang. Kasnije je opisala kako je prednji spremnik kamioneta, nazvan "frunk", bio koristan tijekom nedavnog putovanja u rasadnik biljaka. Ford ga je ranije opisao kao mjesto za spremanje palica za golf. "Mogu se tu spremiti i tegle s cvijećem. Imamo i male pregrade da ne klize okolo", kaže Zhang.

Izvor: index.hr

Podijeli sa drugima

Zadnje novosti

Najviše vas zanima

Newsletter

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com