Rujan, Petak 30.2022, 21:50,   info@elvonet.com

Prikazan Minijev koncept električnog autonomnog kombija


Izvor: netcarshow.com Prikazan Minijev koncept električnog autonomnog kombija

MINI Vision Urbanaut gradsko je konceptno vozilo za koji Minijevi i BMW-ovi dizajneri smatraju da ima budućnost u gradskoj vožnji: malen, prostran, svestran, i izrađen da bude u potpunosti autonoman

U sklopu višednevnog online događanja pod nazivom #NEXTGen, na kojem je bio predstavljen i BMW-ov futuristički SUV iX, BMW-ova podružnica Mini prikazala je i svoje viđenje gradskog prijevoza budućnosti. Njihov koncept naziva se MINI Vision Urbanaut, a predstavlja kombinaciju monovolumena, putničkog kombija, te tradicionalnog i prepoznatljivog Minijevog dizajna malenog gradskog vozila.

Ovaj maleni gradski automobil osmišljen je śod nuleť tako da bude potpuno autonoman i na električni pogon, te da ponudi svestranost i śnovu interpretaciju prostorať. Tako je njegov interijer potpuno otvoren i oslobođen suvišnih dijelova, pa se u kabinu putnici mogu smjestiti kao u manji dnevni boravak. Kako je vožnja potpuno prepuštena automatici, putnici mogu za vrijeme putovanja uživati, odmarati, ili pak raditi. Interijer je moguće prilagoditi vlastitim potrebama i koristiti ga na bezbroj načina, a sve na malenom i kompaktnom prostoru u kojem je svaki kutak pametno iskorišten.

Oko putnika nalazi se gotovo u potpunosti staklena kabina s više mogućnosti otvaranja prozora, stvarajući tako i okruženje kao da ste na balkonu, te uz klizna bočna vrata koja olakšavaju ulazak i izlazak. Interijer je oslobođen suvišnih dijelova korisničkog sučelja, a vozilom se upravlja dodirivanjem posebnih za to namijenjenih površina i upravljačkih tipki, dajući digitalno-analogni doživljaj putnicima.

Izvana se MINI Vision Urbanaut ističe LED svjetlima skrivenima unutar karoserije, i izgledom koji pomalo podsjeća na Volkswagenovu električnu reinkarnaciju hippie-vana I.D. Buzz. Ipak, prednje śliceť i dalje podsjeća na poznate Mini modele s karakterističnim okruglim svjetlima. Posebna pozornost posvećena je i materijalima koji su dobiveni na ekološki održiv način.

Iz BMW grupacije nisu spominjali planiraju li ovaj koncept, i kada, pretočiti u stvarno Mini vozilo " no, priznajemo, bilo bi to vrlo zanimljivo vidjeti.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com