Prosinac, Četvrtak 01.2022, 00:22,   info@elvonet.com

Predstavljena budućnost BMW-a - iNEXT


Izvor: autonet.hr Predstavljena budućnost BMW-a - iNEXT

Ako želite znati kako će izgledati budućnost BMW-a upoznajte se s konceptnim modelom iNEXT koji će bavarskom proizvođaču poslužiti kao izravna najava ne samo novog crossovera, već cjelokupnog razvoja modelne ponude u narednom razdoblju. iNEXT je električno pokretan, opremljen sustavom autonomnog upravljanja te ostalom bogatom i naprednom opremom.

Dizajn ove studije je vjerojatno više ispitivanje reakcija potencijalnih kupaca nego izravna najava konačnog izgleda budućeg crossovera kojeg iNEXT najavljuje. Drugim riječima, vrlo je vjerojatno da će se do dolaska produkcijske verzije vanjština "ispeglati" sukladno reakcijama, pohvalama i kritikama koje BMW- primi na račun iNEXT-a.

Također, teško da će konačna verzija imati 24-colne kotače, no s druge strane laka karbonska konstrukcija je više no izgledna. Plavi detalji ukazuju na električni pogonski sklop, a upravo zbog njega maska motora, popularni bubrezi su spojeni i u njima se nalaze razni senzori za sustav autonomnog upravljanja.

Unutrašnjost je futuristička kako i priliči studiji, a želja BMW-ovih dizajnera je bila stvoriti dojam dnevnog boravka. Karakteriziraju ga veliki panoramski krov, pojedini elementi izrađeni od drveta, dva velika ekrana pružaju vozaču i putnicima najrazličitije informacije o vozilu, okolini i sl, a tu su i projektori koji svaku površinu mogu pretvoriti u zaslon putem kojeg se upravlja 3D senzorima pokreta.

Nadalje, ovaj je koncept zamišljen kao autonomno upravljano vozilo. Točnije, vozač može odabrati sam upravljati automobilom, a može upravljanje prepustiti automobilu. Tada se upravljač povlači u unutrašnjost prednje armature, što znači da je riječ o drive-by-wire sustavu upravljanja bez mehaničke veze. Općenito BMW za sada nije objavo nikakve tehničke podatke o pogonskom sklop u i sl. pa ćemo na njih još pričekati.

Ono što je za sada potvrđeno je to da će serijska proizvodnja konačne produkcijske verzije započeti 2021. u Dingolfingu, a radit će se o modelu iz modelne linije i.Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com