Kolovoz, Nedjelja 07.2022, 21:15,   info@elvonet.com

Minijev koncept Aceman pokazuje kako ta marka vidi budućnost


Foto:netcarshow.com Minijev koncept Aceman pokazuje kako ta marka vidi budućnost

Automobil koji se naziva MINI Concept Aceman predstavljen je kao vizija skore budućnosti britanske marke u vlasništvu BMW-a, a veličinom se smješta između Mini Coopera i Countrymana

Elektrifikacija i redizajn trenutačno su u fokusu marke automobila Mini, koji sada svojim konceptom Aceman pokazuje kako bi u skorijoj budućnosti njihova vozila trebala izgledati. Predstavljeni MINI Concept Aceman bit će prvi potpuno električni crossover u ponudi ove marke, oplemenjen novim dizajnom, naprednim digitalnim mogućnostima te činjenicom da će biti u potpunosti lišen prirodne kože i kroma.

Karizmatična jednostavnost

Aceman je zamišljen kao crossover u segmentu malenih premium automobila, koji bi se u gamu smjestio između Mini Coopera i Countrymana. Dizajnerski slijedi novi smjer koji je kompanija zadala, a opisuje se kao “Charismatic Simplicity”, što bi trebalo opisivati jednostavan ali pamtljiv i prepoznatljiv dizajn, također povezan s naslijeđem marke.

Isti minimalistički pristup dizajnu bit će primijenjen i iznutra i izvana. Upotpunit će ga reciklirani materijali unutrašnjosti, živih boja i puni kontrasta, kao i veliki središnji OLED zaslon za kontrolu digitalnih funkcija. Iz kompanije kažu da će cijeli paket biti zaokružen jedinstvenim zvukovima vožnje koji će se emitirati u kabini, za potpuni doživljaj.

Elektrifikacija pogona omogućit će prostranu kabinu, veću udobnost, svestranost, ali i prostor za prtljagu. U Acemanu, koji dolazi primarno s četverim vratima, ima mjesta za pet putnika, a tu je i prostrani odvojeni prtljažni prostor. Koncept je dug 4,55, širok 1,99 te visok 1,59 metara. Konture dizajna dodatno su naglašene svijetlećim LED elementima i s prepoznatljivim svjetlosnim potpisom.

Svjetlosni efekti dat će, primjerice, do znanja da vas je automobil “primijetio”, pa će osvijetliti osobu koja mu se približava, a prilikom otključavanja također će upriličiti “light show” – na prednjoj rešetki prikazat će se poznata zastava Ujedinjenog Kraljevstva.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com