Kolovoz, Nedjelja 07.2022, 21:04,   info@elvonet.com

Honda Prologue bit će hondin prvi električni SUV, dizajniran u virtualnoj stvarnosti


Foto: NetCarShow.com Honda Prologue bit će hondin prvi električni SUV, dizajniran u virtualnoj stvarnosti

Honda je objavila prvu skicu kojom najavljuje svoj iskorak na tržište električnih SUV-ova. Model kojim će to učiniti bit će Prologue, obiteljski automobil za cestu, ali i za poneku terensku avanturu

Japanski proizvođač Honda priključuje se nizu kompanija koje najavljuju veliku transformaciju na električne pogone. Taj je proces već u tijeku, a nastavit će se s lansiranjem potpuno novog modela, električnog SUV-a Prologue, tijekom 2024. godine. Ovoga tjedna iz Honde su objavili prvu skicu kako bi javnosti pokazali u kojem smjeru dizajn njihovih automobila ide u bliskoj budućnosti.

Honda Prologue bit će prvi eSUV ove marke i prvi koji je dizajniran u potpunosti “na daljinu”. Naime, suočeni s izazovom pandemije, Hondini su dizajneri pribjegli radu od kuće, pa je tako nastao i Prologue. Pritom su se služili najmodernijim alatima vizualizacije u virtualnoj stvarnosti, u kojoj su stručnjaci iz Honda Design Studija u Los Angelesu virtualno surađivali s kolegama im iz odjela za dizajn i razvoj u Japanu, kao i sa stručnjacima iz General Motorsa, kompanije s kojom će ovaj SUV biti zajednički razvijen.

Rezultat njihove suradnje je moderan i svjež dizajn SUV-a, koji se nadovezuje na postojeći Hondin asortiman. Čiste i jednostavne linije nalik su onima kod modela Honda e, a balansiraju između “terenskog” izgleda i elegantnog dojma obiteljskog automobila. Timovi su se također usredotočili na aerodinamiku, pa je ovaj vanjski dizajn omogućio i umanjivanje buke koju će iskusiti putnici u kabini. Izostanak buke motora doveo je do toga da većina vanjskih zvukova u kabini dolazi od strujanja zraka, pa su Hondini dizajneri posebnu pozornost posvetili smanjivanju tog neželjenog efekta.

Honda planira novi električni Prologue pustiti u prodaju 2024. godine. Do 2030. na tržištu će se naći čak 30 novih električnih modela pod njihovom značkom, a planirana proizvodnja je 2 milijuna primjeraka. Nakon Prologuea, tijekom 2026. godine bit će pokrenuta proizvodnja novih modela, zasnovanih na vlastitoj platformi Honda e:Architecture. Tijekom 2027. na tržište bi trebali početi stizati i jeftiniji električni modeli, ponovno nastali u suradnji s GM-om, na potpuno novoj platformi.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Zadnje novosti

Najviše vas zanima

Newsletter

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com