Prosinac, Četvrtak 01.2022, 00:18,   info@elvonet.com

Audi i Porsche razvijaju novu platformu za električna vozila

Premium Platform Electric


Audi i Porsche razvijaju novu platformu za električna vozila

Prema posljednjim saznanjima Audi i Porsche razvijaju novu platformu namijenjenu električnim vozilima. Ova platforma je trenutno u razvoju nešto manje od godinu dana i nosi naziv PPE, odnosno Premium Platform Electric. Glavni razlog zajedničkog rada je dakako ušteda te pozitivni sinergijski učinci suradnje oko 850 stručnjaka, njih 550 iz Audija i 300 z Porschea.

U Audiju kažu kako će se na ovoj platformi temeljiti tri modelne obitelji, a ekipa iz Ingolstadta trenutno vodi razvoj na dva projekta i oba će uključivati modele iz Audija i Porschea. Porsche je zadužen za treći projekt, no o njemu za sada nema baš nikakvih informacija.

Nova je platforma navodno vrlo fleksibilna te će omogućiti razvoj vozila s "niskom" te "visokom" podnicom, a stručnjacima iz Porschea i Audia će dopustiti široke mogućnosti iskorištavanja koristi koje donose električna vozila, prvenstveno kod prostranosti putničkog prostora, niskog težišta i sl.

Prvi model temeljen na platformi PPE bi trebao biti predstavljen tijekom 2021, a unatoč isto osnovi Audi i Porsche će se posebno potruditi na razlikovanju svojih proizvoda u skladu s naslijeđem svake marke i očekivanjima kupaca.

Na kraju dodajmo kako će uz PPE VW Grupa nastaviti koristiti MEB te "dvije novo razvijene konvencionalne platforme, a iz Audija je natuknuto o još jednoj platformi koja bi mogla biti način realizacije nekih "ideja za sportske automobile".

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com