Prosinac, Četvrtak 01.2022, 00:54,   info@elvonet.com

Koje značajke su potrebne u izboru električnog bicikla?


Izvor: Promo fotografije / Autor: Qoros Koje značajke su potrebne u izboru električnog bicikla?

Motor i njegova izvedba – prema europskom zakonodavstvu električni bicikli za cestovnu upotrebu mogu imati motor s maksimalnom snagom do 250 W, ali na tržištu se nude i bicikli jačeg motora koji su zakonom zabranjeni. Prilikom vožnje motor vam pomaže ovisno kako ga namjestite bilo na najslabije tokom lagane vožnje gradom ili najjače koje je najbolje za vožnju uzbrdo i o tome vam naravno ovisi trajanje baterije. Motor se prema želji može postaviti na prednji ili stražnji kraj ili u sredinu.

Kapacitet Baterije – Apache bicikli su svi opremljeni baterijama poput električnih automobila tj. liti-ionska (Li-Ion). Karakteriziraju ih manje težine, vrlo visok kapacitet ali naravno i više cijene. Međutim zbog dužeg trajanja Li-Ion baterija je znatno bolja od NiMH (Nickel Metal Hybride) baterije. Baterija se puni preko punjača te ovisno o modelu bicikla može se puniti pedaliranjem ili kočenjem.

Stvarni Domet – domet električnih bicikla je specifičan i ovisi o brojnim čimbenicima. Najvažniji faktori su kapacitet baterije i količina rada koji je baterija sposobna obaviti tj. W(rad) (h) = napon (V) x kapacitet (Ah). Ostali faktori koji utječu na trajanje baterije su profil rute, stil vožnje, razina snage koju motor koristi, težina vozača i tereta te vremeski uvjeti i inflacija gume. Najoptimalnije trajanje baterije je na srednjem modu pomaganja.

Kontrola i oprema – Elektro Apache imaju dvije opcije kontrole. Korištenjem LED Panela sa uključenim sustavom određujete koliko će vam motor pomagati, te možete provjeriti trenutno stanje baterije, pokrenuti start pomoć/hodanje ili uključiti svjetla. Paneli također djeluju kao normalna biciklistička računala koja pokazuju trenutnu brzinu i prijeđeni put i temperaturu. Uz razne modele može se uzeti i razna oprema naravno prema vašem izboru (npr. ovjes vilice, rasvjetu,blatobrane, itd. )

Izvor: ebike.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com