Lajkajte nas i pratite:

Električni motocikli / motori

Smart u Parizu s električnim – skuterom!

Posljednjih mjeseci automobilska industrija nas svesrdno pokušava uvjeriti da je električna energija novi smjer u osobnom transportu. Premda ideja da automobile punimo energijom u vlastitim garažama umjesto na benzinskim crpkama zvuči odlično, autonomija od tek dvjestotinjak kilometara koju nude prvi modeli malo koga će baciti u trans

Kad se u obzir uzme da i najbrže punjenje baterijskih paketa ne traje kraće od četiri sata, jasno je zašto električni automobili nisu uzeli globalnog maha i trenutno ih se promatra kroz prizmu gradske, prije nego međugradske upotrebe. No, kad je riječ o gradskoj vožnji, malo koji proizvođač se ondje bolje snalazi od Smarta.

Daimlerov odvojeni brand navodno je za pariški autosalon pripremio praktičnije vozilo i od majušnog fortwoa – električni skuter. Premda se vijest zasad zasniva tek na novinarskim nagađanjima, ovakav potez ne bi bio neko iznenađenje s obzirom na to da je BMW nedavno predstavio konceptnu električnu izvedbu svojeg skutera C1-E.

Ostaje samo vidjeti koliku autonomiju bi ovakva vozila imala te koliko vlasnicima mogu biti ekonomski isplativi, kao i hoće li se Smartov model zvati – forone?

Izvor: tportal.hr
Scroll Up