Lajkajte nas i pratite:

Električni motocikli / motori

Harley Davidson se vraća na velika vrata hrpom novih motocikala

Izvor: Promo fotografije / Autor: Harley DavidsonHarley Davidson se vraća na velika vrata hrpom novih motocikala

Harley Davidson je u problemima. Proizvođač iz Milwaukeeja već godinama bilježi pad prodaje potaknut sporim osvježavanjem game proizvoda, pomicanjem dobne granice postojećih vjernih kupaca, te teškoćama s privlačenjem mlađih generacija

Harley je minulih mjeseci bio primoran na zatvaranje pogona i otpuštanje radnika, a kao da problema nema dovoljno, kultni proizvođač motocikala našao se između dvije vatre s trgovinskim ratom koji će značajno podići cijene njihovih proizvoda u Europi.

U HD-u se ipak ne planiraju predati, te su svu energiju fokusirali na segment koji imaju pod kontrolom – nove proizvode.

Plan pod nazivom ‘Više ceste za Harley Davidson’ donosi nekoliko noviteta kojima se možemo veseliti u nadolazećem razdoblju.

Za početak tu je nova platforma za motocikle od 500 do 1.250 ‘kubika’. Na njoj Harley planira izraditi tri različita motocikla – off-road avanturistički model Pan Americana, naked Streetfighter i Custom Cruiser.

Ostaje za vidjeti kako će Harley pomiriti različita svojstva i potrebe ovih motocikala unutar iste platforme, no sva tri model trebali bismo dočekati do 2020.

U pripremi je i niz električnih motocikala. Za početak LiveWire već iduće godine, te još bar dva modela do 2022.

Možda najinteresantnija informacija u Harleyevom medijskom izvješću jest odluka američkog proizvođača da uskoči u segment manjih i pristupačnijih motocikala zapremine motora od 250 do 500 kubika. Harley ovo planira izvesti u suradnji s azijskim partnerom, a motocikli bi navodno bili namijenjeni tržištima u razvoju, poglavito onima u Aziji.

Hoće li sve ovo biti dovoljno da vrati Harley Davidson na staze stare slave? Znat ćemo prije nego kasnije.

Izvor: tportal.hr
Scroll Up