Kolovoz, Nedjelja 07.2022, 21:12,   info@elvonet.com

Harley Davidson napokon definirao cijenu svojeg prvog električnog motocikla


Izvor: Promo fotografije / Autor: Harley Davidson Harley Davidson napokon definirao cijenu svojeg prvog električnog motocikla

Legendarni proizvođač motocikala iz Milwaukeeja već nas neko vrijeme draži najavom o proizvodnji električnog motocikla Livewire. I dok smo već dobili priliku vidjeti konačnu izvedbu ovog čuda, specifikacije i podatci o cijeni do današnjeg dana ostali su n

Sad napokon raspolažemo ovim informacijama. Kad Livewire krene u prodaju početkom kolovoza 2019 na američkom će tržištu koštati 29.799 dolara.

Nemali je to iznos za jedan motocikl, no valja uzeti u obzir da je HD smješten u premium motociklistički segment pa Livewire čak i nije najskuplji proizvod iz njihovog portfelja.

Za ovu sumu kupci će dobiti motocikl s okvirom od aluminijske legure, adaptivnim ovjesom sprijeda i straga, te sustavom za regenerativno kočenje. Premda Amerikanci nisu definirali snagu električnog pogona, kao i kapacitet baterije, službeni podaci tvrde kako motocikl sprinta s mjesta do 100 km/h za 3,5 sekundi, te s jednim punjenjem prevaljuje 176 km.

Putem standardnog kućnog punjača Livewireova baterija sposobna je osvježiti kapacitet za dodatnih 20-ak km u sat vremena, dok brzi javni punjači nude znatno brže regeneriranje energije u omjeru 300 km po satu punjenja.

Harleyevi motocikli status su stekli, između ostalog, osebujnim zvukom svojih benzinskih motora. Hoće li ciljana publika prihvatiti proizvod iz Milwaukeeja koji ne proizvodi praktički nikakvu buku - ostaje za vidjeti.

Izvor: tportal.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com