Lajkajte nas i pratite:

Električni automobili / hibridni automobili

ELEKTRIČNI DOK-ING XD

Svjetska premijera za hrvatski automobil u Ženevi

Na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi konačno ćemo dočekati i jednu svjetsku premijeru domaćeg proizvođača. Tvrtka Dok-Ing koja se na svjetskom tržištu već nametnula kao proizvođač robotiziranih uređaja za razminiranje i gašenje požara na jednom od najprestižnijih svjetskih salona planira predstaviti svoj prvi automobil

Dok-Ingov ultrakompaktni gradski mališan neće biti samo prvi hrvatski automobil, već i prvo električno vozilo s ovih prostora. Premda je riječ o prvijencu, malenom XD-u ne manjka inovativnosti.

Dugačak tek 2,8 metara, širok 1,7 metara i visok 1,6 metara, XD će smještati troje putnika i njihovu prtljagu u komfornu unutrašnjost. Sam automobil građen je na neovisnom ovjesu, a pokreću ga dva elektromotora, od kojih svaki razvija po 50 kW.

U Dok-Ingu ne objašnjavaju detaljnije sustav pogona i prijenosa, spominje se tek da će oba motora biti montirana na prednjoj osovini te kontrolirana Dok-Ingovom elektronikom, a sa 300 Nm okretnog momenta gradski mališan bi trebao sprintati do stotke za svega 7,7 sekundi te postizati 130 km/h maksimalne brzine.

Izvor: tportal.hr
Scroll Up