Lajkajte nas i pratite:

Električni automobili / hibridni automobili

Google naručuje 20.000 električnih Jaguara

Britanski proizvođač automobila među prvima je reagirao na potražnju tržišta te izbacio serijski premium električni crossover I-Pace

Ažurnost im se isplatila jer je Google upravo donio odluku za opremanje vlastitog servisa autonomnog dijeljenja prijevoza – Waymo, upravo Jaguarovim automobilima.

Waymo je trenutno u fazi testiranja usluge na području Phoenixa, te koristi Chryslerove monovolumene Pacifica.

Impresivna tehnologija u pilot programu već neko vrijeme prevozi korisnike po svim mogućim nepredefiniranim rutama, a prvi video zapisi pokazuju da su putnici u Waymovim automobilima brzo zaboravili da nema nikog za upravljačem.

Ovo je ipak prvi put da je Waymo zakoračio u smjeru električnih vozila, pa je iznenađujuće da za taj iskorak nisu odabrali domaćeg proizvođača Teslu.

Ideja je do 2020 opremiti čak 20.000 električnih I-Pacea istom tehnologijom za samoupravljanje, a Waymov prvi čovjek John Krafcik posebice je impresioniran činjenicom da I-Pace može voziti praktički cijeli dan s jednim punjenjem.

Waymo planira komercijalizirati uslugu do kraja godine, a njihovi autonomni taksiji potom će se proširiti po čitavoj Americi, te ako zakonodavci to dopuste – vjerojatno i ostatku svijeta.

Izvor: tportal.hr
Scroll Up