Lajkajte nas i pratite:

Električni motocikli / motori Električni bicikli / E-bike Električna mini vozila

URB-E

Ovo je najmanje električno prijevozno sredstvo na svijetu

Izvor: Promo fotografije / Autor: URB-EOvo je najmanje električno prijevozno sredstvo na svijetu

Možda je upravo URB-E budućnost gradskog prijevoza. Ono što je sasvim sigurno jest da je nazvan najmanjim električnim vozilom na svijetu. Minijaturni skuter/tricikl se osim brzinom od 24km/h može pohvaliti i mogućnosti sklapanja u još kompaktnije dimenzije te dometom od 32 kilometra

U tako sklopljenom izdanju je URB-E moguće vući poput prtljage na dva kotača, a čemu svakako može pomoći masa od svega 13 kilograma. U kompaniji ga smatraju savršenim vozilom za zagušena gradska područja.

Dizajnom s tri kotača su postigli povećanu stabilnost i bolju upravljivost – posebno u mjestima gdje ima mnogo pješaka. URB-E je opremljen i disk kočnicama, a dolazi u dvije varijante – običnoj i GP varijanti namijenjenoj i za zabavniji karakter. Domet ovih vozila je 32 kilometra, a svako punjenje traje otprilike tri sata.

URB-E bi svakako bio gadget manje vrijedan pažnje da se ne može na neki način povezati s pametnim telefonima. Upravo to je i moguće – za iOS i Android platforme su razvijene posebne aplikacije, a URB-E donosi i poseban nosač za pametni telefon. Kroz taj nosač je smartphone istovremeno moguće i puniti i gledati podatke o vozilu, kontrolirati svjetla i sl.

Izvor: tportal.hr
Scroll Up