Lajkajte nas i pratite:

Električni automobili / hibridni automobili

Računa se na jaki rast prodaje električnih modela

BMW očekuje snažan rast dobiti u 2021.

Foto: netcarshow.comBMW očekuje snažan rast dobiti u 2021.

Njemački proizvođač automobila BMW u srijedu je objavio kako očekuje značajan međugodišnji porast dobiti grupe u 2021. godini jer predviđa snažne performanse u svim svojim segmentima.

BMW, koji je također vlasnik robnih marki MINI i Rolls-Royce, rekao je da očekuje da će automobilski segment zabilježiti solidan porast isporuka na godišnjoj razini, s EBIT maržom za koju se očekuje da će rasti između 6 i 8 posto.

Otprilike 90 posto tržišnih segmenata imat će potpuno električne modele do 2023. godine, a model BMW i4 bit će lansiran tri mjeseca prije roka, navodi se u izjavi proizvođača automobila.

Prošle je godine BMW zabilježio pad neto dobiti od 23 posto, na 3,86 milijardi eura (4,62 milijarde dolara) u 2020. godini, zbog zatvaranja tvornica u prvoj polovici godine u sklopu ograničenja koja su nametnuli 19 pandemije. Snažan zamah u drugoj polovici prošle godine osigurao je tvrtki da započne s “povoljnim vjetrom u leđa” 2021. godine, navodi se u priopćenju BMW-a koji, između ostalog, proizvodi modele SUV X5 i limuzine serije 3.

Operativna dobit u drugoj polovici prošle godine povećala se za 9,8 posto u odnosu na isto razdoblje 2019. godine.

Izvor: tportal.hr
Scroll Up