Lajkajte nas i pratite:

Električni automobili / hibridni automobili E-video

Audi E-Tron Sportback – u prodaji do kraja godine

Foto: Autonet.hrAudi E-Tron Sportback – u prodaji do kraja godine

Proizvođač iz Ingolstadta je objavio video modela E-Tron Sportback. Točnije, riječ je o razvojnom prototipu ovog automobila koji je snimljen prilikom testiranja u hladnim vremenskim uvjetima na sjeveru Finske.

Podsjetimo, E-Tron Sportback će u osnovi biti dizajnom dinamičnija izvedba modela E-Tron SUV. Drugim riječima, radit će se o tzv. coupe-SUV-u s kojim će Audi povećati proizvodnju i prodaju električnog SUV-a te na taj način smanjiti jedinične troškove.

Nadalje, ovaj bi automobil trebao imati bateriju kapaciteta 95 kWh što će mu omogućiti autonomiju do 500 km. Snaga njegovih motora će se kretati oko 500 KS, a do 100 km/h će ubrzavati za 4,5 s.

Proizvodnja ovog automobila će biti povjerena audijevim pogonima u Belgiji, a prodaja će mu započeti prije kraja ove godine. Dakle, premijeru možemo očekivati najkasnije na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona.

Na kraju podsjetimo kako je Audi na ženevskom auto salonu predstavio najavnu studiju Q4 e-tron. Produkcijska verzija tog automobila će također uskoro stići na tržišta.

Izvor: autonet.hr
Scroll Up