Lajkajte nas i pratite:

Concept_One – Rimac


Električni automobili    
Rimac Automobili d.o.o. Proizvođač

Rimac Automobili d.o.o.

Telefon: +385 1 563 45 92 Fax: +385 1 333 66 98 Ljubljanska 7, 10431 Sveta Nedelja E-mail: info@rimac-automobili.com Web: rimac-automobili.com
Concept_One – Rimac

Vozilo dostupno u hrvatskoj? - NE / Cijena: oko 1,2 milijuna eura

Tehnologija budućnosti

U pet godina razvoja, Concept_One je prošao kroz brojne iteracije i faze razvoja kako bi ispunio najviše kriterije izvedbe i kvalitete.

Prema riječima osnivača i izvršnog direktora Rimca Automobila Mate Rimca: "Moj je cilj bio ne stvoriti električnu verziju postojećih superautomobila. Htio sam stvoriti tehnologiju koja bi superauto znatno poboljšala u svakom pogledu - brže, zabavnije i učinkovitije. Htio sam napraviti superauto 21. stoljeća. Concept_One prikazuje izvedbe koje prije nekoliko godina nisu smatrale mogućim za električne automobile. Da bismo postigli tu razinu izvedbe, prvo smo morali razvijati tehnologiju, a zatim i automobil. Concept_One je prošao kroz četiri iteracije od koncepta do proizvodnog automobila. U svakoj iteraciji redizajnirali smo gotovo sve sustave od nule kako bismo postigli razinu izvedbe i kvalitete koju smo postavili za sebe u početku. Također sam iznimno ponosan na našu vertikalnu integraciju - Concept_One je pravi Rimac Automobili - do najsitnijih detalja. "

Slično kao i današnji super-automobilski klasici, koji su obilježili važnu ulogu u automobilskoj povijesti, Concept_One je također počeo svoj život na komadu papira. Polazeći od prve skice na ručno napisanu matematičku teoriju Rimacovog kotača sustavom Torque Vectoring do osnovnih funkcija i softverskog koda koji ga je oživljavao. Baš kao i ploče tijela povijesnih superautomobila, koje su napravile precizni hitovi osposobljenih ruku za oblikovanje lima u predivne oblike, gotovo umjetnički manualni proces stvara brojne komponente Concept_Onea. Od postavljanja ugljičnih vlakana, obrade dijelova legure, prilagodbe žičane mreže, u umjetnički pletenu unutrašnjost dok pažljivo završe svaki pojedini dio, Concept_One predstavlja sklad vještina razvijenih tijekom godina proizvodnje automobila.

"Concept_One predstavlja savršenu simbiozu moderne tehnologije razvijene ovdje u našoj tvrtki i tradicionalni automobilski obrt za koji imamo najveće poštovanje. Mi ostajemo vjerni korijenima motosporta i starim vještinama proizvođača automobila i inženjera koji su stvorili automobilski svijet koji je imao značajan utjecaj na nas kad smo bili djeca. Svaki dio Concept_One je prošao kroz proces dorade i pažljivo se montira u našim objektima. Trudimo se razviti osjećaj koji ovaj automobil daje vozaču. Ne samo u smislu karakteristika vožnje već i osjećaja i zvuka iz perspektive vozača. Na primjer, sve kontrole u unutrašnjosti su lijepo izrađeni mehanizmi slični najboljim svjetskim satovima, sa stotinama pojedinačnih komponenti, urezanih od čvrstih blokova metala. Nema plastičnih dijelova; sve što vozač dotakne je ugljik, aluminij ili Alcantara. Željeli smo postići taj čvrsti osjećaj klasičnih superautomobila. Cilj je bio postići pravu vezu između vozača i stroja - a to je moguće samo uz strast, pozornost na detalje i umijeće. Concept_One je uistinu ručni automobil ", rekao je Mate Rimac.

Baterije

Električne baterije obično su izazvane zahtjevima kapaciteta. Iako je izazov razviti sustav baterija koji ima dovoljnu energiju za prihvatljiv raspon, Rimac Automobili suočio se s dodatnim izazovom: isporukom snage jednog megawatt-a.

Akumulatorska jedinica Concept_One dizajnirana je za isporuku snage od 1000 kW ili 1 MW tijekom ubrzavanja i apsorpciju 400 kW tijekom kočenja. Potrebno je razviti jedinstveni toplinski sustav za upravljanje toplinom i sustav provođenja male otpora kako bi se ovladali ovim izazovom. Rezultat je vrlo napredna akumulatorska baterija visokih performansi koja je dizajnirana za zahtjevnu uporabu staze, veliku isporuku i sigurnost.

Svaka od 8450 baterija se individualno kontrolira putem vlastitog razvijenog sustava upravljanja baterijama Rimac, koji osigurava optimalne uvjete za dug životni vijek baterije i dugoročnu učinkovitost.

All Wheel Torque Vectoring

Osmišljen je kao cestovni automobil, te usavršen na najzahtjevnijoj cesti na svijetu..

Rimac All Wheel Torque Vectoring  sustav dizajniran je i razvijen od strane Rimac Automobila i trenutno je jedini sustav na svijetu s ovim principom dostupnim na proizvodnom automobilu. Prednosti R-AWTV-a u odnosu na konvencionalne vozne trake bile su najočitije na najzahtjevnijoj utrci brda na svijetu - Pikes Peak. Nobuhiro Monster Tajima vozio je Tajima Rimac e-Runner, utrkujući automobil kojeg je razvio Rimac Automobili, na Pikes Peak International Hill Hill-u 2015 i završio ispred svih automobila s motorom sagorijevanja. Neprocjenjivo iskustvo prikupljeno tijekom projekta Pikes Peak provedeno je u razvoju R-AWTV sustava Concept_One. Rezultat je profinjen, ali moćan sustav koji radi u pozadini kako bi se unaprijedio prirodni potencijal vozila.

U usporedbi s konvencionalnim pogonom na pogon na četiri kotača, gdje se okretni moment na svakom kotaču kontrolira bilo kočnicom kroz hidraulički kočni sustav ili snagom motora, a time i snagom na sva četiri kotača.

R-AWTV može smanjiti ili podići zakretni moment na bilo kojem kotaču u bilo kojem trenutku, ovisno o situaciji i ulazu vozača, bez ikakvih ograničenja.

R-AWTV također povećava sigurnost, jer može reagirati brže i iskoristiti potencijal svake gume, bolje od tradicionalnih sustava stabilnosti. Dinamični "električni ABS" također je uključen u sustav R-AWTV.
Regenerativni sustav kočenja Concept_One može spustiti automobil do 400 kW regenerativne energije kočenja ili do 0,6g usporavanja bez aktiviranja ugljičnih keramičkih kočnica. R-AWTV može rasporediti silu kočenja glatko, brže i s većom preciznošću od konvencionalnih ABS sustava, čime se osigurava maksimalna stabilnost vozila u slučaju kočenja na površinama različitih nivoa prianjanja.

Ipak, vozač također može odabrati tj. onemogućiti regenerativno kočenje i koristiti samo trenje kočnice. Regenerativna funkcija kočenja s gasom se može podesiti zasebno.

Ovisno o želji i vještinama vožnje vozača, R-AWTV može promijeniti karakter automobila. Vozač može birati između četiri načina vožnje: udobnost, upravljanje, praćenje i pomicanje, ili postavljanje prilagođene postavke s prilagođenom raspodjelom energije, regenerativnim kočnicama itd. R-AWTV se također može potpuno isključiti.

Vozač može odabrati načine vožnje pomoću gumba na središnjoj konzoli. Ovisno o odabranom načinu rada, automobil će djelovati drukčije na granici zahvaćanja. Može imati tendenciju podcrtavanja, neutralnosti ili iskusnijih vozača, imati tendenciju prekoračenja i time omogućiti agresivniji stil vožnje kroz uglove.

Vozač testiranja Rimac Automobili, Miroslav Zrnčević objašnjava beskrajne mogućnosti koje Concept_One nudi: "Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj arhitekturi i značajkama, Concept_One može iskoristiti maksimalni potencijal guma. Ovisno o preferencama vozača i postavljanju R-AWTV, ona nudi više automobila u jednom Concept_One. Predstavlja vrhunac tehnologije i dizajna koji možemo pružiti kao tvrtka, a svaka jedinica nosi svoju romantičnu priču. Concept_One je drugačije iskustvo u vožnji, automobil koji daje novu dimenziju iskustva u vožnji. "

Četiri motora, četiri mjenjača

Unatoč tome što ima puni okretni moment od nula okretaja, električni motori još uvijek trebaju prijenos kako bi zadovoljili maksimalnu učinkovitost i performanse. Većina električnih vozila koriste jedan brzinski mjenjač koji prisiljava svoje dizajnere na kompromis između ubrzanja i vrhunske brzine.

Željeli smo postići vrhunsku brzinu koja vrijedi za pravi superauto. Da bismo ispunili te ciljeve, morali smo stvoriti jedinstveno rješenje.

Svaki od četiri motora Concept_One spojen je s vlasničkim sustavom mjenjača. Dok prednji motori imaju jednosmjerne prijenosnike, stražnji motori nose nešto doista jedinstveno - mjenjač sa dvostupanjskim mjenjačem s dvije spojke na svakoj strani. Vlasnički sustav dvostrukog kvačila od ugljičnih vlakana s kvačila-kotača Formule 1 omogućava izuzetno brze ili glatke i udobne pomake koji se podupiru sinkroniziranjem brzine motora za prebacivanje bez prekida. Dok prijenos s dvostrukom brzinom otključava nove razine performanse pri bilo kojoj brzini, Concept_One se može voziti jednim zupčanikom cijelo vrijeme budući da ima dovoljno okretnog momenta da nadmaši gotovo svaki sportski automobil.

Scroll Up