Lajkajte nas i pratite:

Podaci o događajuFoto: toyota.hrToyota i Lexus na Zagreb Auto Show 2018.

ZAGREB AUTO SHOW 2018

Toyota i Lexus na Zagreb Auto Show 2018.

Toyota – lider hibridne tehnologije

Toyota kao lider u razvoju i implementaciji hibridne tehnologije na ovogodišnjem će sajmu pokazati da ima hibrid za svakoga, predstavljajući ponudu svojih hibridnih modela. Uz Toyotine hibridne modele C-HR, Yaris, RAV4, Auris, Prius i Prius Plug-in, predstavit ćemo i prvi puta u Hrvatskoj novi Toyota Land Cruiser.

Najsretniji posjetitelj koji ispuni kupon za sudjelovanje u nagradnoj igri osvojit će Toyota Yaris hibrid.

Mobilnost za sve – Toyotin globalni projekt

Tijekom Zagreb Auto Showa predstavit ćemo Toyotinu globalnu posvećenost izrastanja u kompaniju ljudskog kretanja i snažno partnerstvo s Hrvatskim paraolimpijskim odborom. Toyotin je cilj osiguravanje mobilnosti svima.

Mobilnost je kroz Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom uvrštena kao osnovno ljudsko pravo i preduvjet za ostvarivanje kvalitetnijeg i samostalnijeg življenja osoba s invaliditetom. „Mobilnost za sve“ jest sintagma koja promovira, u prvom redu univerzalni dizajn a potom i razumnu prilagodbu ukazujući da je ono što je prilagođeno osobama s invaliditetom pristupačno svima.

Pozivamo vas da 12.4. u 10:00 sati, u paviljonu 5 prisustvujete panel diskusiji na kojem će se predstaviti mobilnost kao uži i širi pojam a potom i prikazati preduvjeti urbane i ruralne pristupačnosti s posebnim osvrtom na ulogu osobnog automobila, kao i stvarni problemi s mobilnošću s kojima se osobe s invaliditetom susreću svakoga dana. Svoja osobna iskustva prenijet će i naši nagrađivani sportaši s invaliditetom. Nakon panela pozivamo Vas na probnu vožnju Auris TS hibrid prilagođenog za osobe s invaliditetom.

Panelisti su:
Marica Mirić, koordinatorica projekata SOIH
Mirela Šikoronja Ivančin, stručna tajnica Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom
Anđela Mužinić, osvajačica srebrne paraolimpijske medalje u stolnom tenisu
Helena Dretar Karić, osvajačica srebrne paraolimpijske medalje u stolnom tenisu
Luka Dobrinić, glavni trener Dine Sokolovića, osvajača zlatne paraolimpijske medalje
Dario Maravić, kondicijski trener Dine Sokolovića, osvajača zlatne paraolimpijske medalje

Toyota Auris hibrid prilagođen za osobe s invaliditetom biti će dostupan za probne vožnje u srijedu, četvrtak i petak tijekom trajanja sajma, od 10 do 12 sati na poligonu OP –ISTOK.

Lexus – 3 hrvatske premijere

Na ovogodišnjem sajmu Lexus predstavlja 3 hrvatske premijere.

Novi Lexus LS, perjanica Lexus modela, posljedica je petogodišnjeg razvoja i mijenja luksuznu limuzinu u potpuno novi oblik umjetnosti. Vozilo je potpuno preoblikovano, pružajući vrhunsko upravljanje i izvrsne performanse bez ugrožavanja udobnosti i luksuza.

Sportski coupe Lexus RC ima izvrsne performanse i smion oblik koji privlači poglede. Kratki razmak i kruto podvozje pružaju izuzetno lako rukovanje, stabilnost i agilnost.

Novi Lexus LC je automobil koji će oduševiti sva osjetila. Lexus LC nije samo 2 + 2 coupe koji će vas očarati prekrasnom estetikom. Kreirao ga je tim od 4000 dizajnera, inženjera i tehničara, pa stoga nudi doista iznimno iskustvo u vožnji.

Nagrade za posjetitelje

Toyota je i ove godine pripremila zabavni i edukativni sadržaj kao i dnevne nagradne igre za svoje posjetitelje. Svakoga dana posjetitelji će moći stvoriti vlastite zabavne fotografije a najkreativniji će se odvesti na vikend iz snova u Toyoti. U subotu tijekom dana posjetitelje će nasmijati ali i podučiti o hibridnoj tehnologiji ekipa iz Studija smijeha.

Izvor: toyota.hr
Scroll Up